Nieuw: De uitvinding van het individu

De uitvinding van het individu van Larry Siedentop is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Siedentop laat zien hoe in de westerse samenleving het vrije individu belangrijker werd dan de groep, de stam en de familie.

Of koop het e-book.

Over het boek

De uitvinding van het individu laat zien hoe in de westerse samenleving het vrije individu belangrijker werd dan de groep, de stam en de familie. Wij zijn allemaal onszelf en daarin allemaal gelijk. Dit proces, dat het fundament vormt van onze liberale democratieƫn, begon niet in de Renaissance, zoals vaak wordt gedacht, maar vond zijn aanvang bijna 2000 jaar geleden, in het vroege christendom. Siedentops inmiddels klassieke boek verandert de manier waarop we kijken naar onszelf en de wereld waarin wij leven radicaal.

Lees een fragment

Het verre verleden leeft vaak voort op verrassende wijze. Neem het doen en laten van een man die zijn bruid over de drempel van hun nieuwe huis draagt. Wie zou denken dat deze charmante gewoonte een restant is van overtuigingen die ten grondslag lagen aan een samenleving die totaal anders was dan de onze? In vele opzichten was het een weerzinwekkende maatschappij. Een maatschappij waarin voorouderverering, de familie als cultus en het eerstgeboorterecht zorgden voor radicaal ongelijke sociale identiteiten, niet alleen tussen mannen en vrouwen, maar ook tussen de eerstgeboren zoon en andere mannelijke nakomelingen.

Over de auteur

Larry Siedentop is politiek filosoof. Hij wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste denkers over liberalisme.

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!