Nieuw: De verloren hand

Vanaf vandaag is De verloren hand beschikbaar in de (online) boekhandel! Dit boek is een prachtige roman die de pijnlijke realiteit blootlegt van immigratie vanuit Afrika naar Nederland.

Over het boek

De verloren hand gaat over wat het betekent als daders en slachtoffers beiden vluchteling worden en elkaar weer tegenkomen in het asielzoekerscentrum. Het is een fascinerende roman over trauma en de verwerking ervan.

Of bestel het e-book.

Lees alvast een fragment

Toen de nacht viel, deed moeder wat er van haar werd verwacht. Ze gaf gehoor aan de traditie. Ze pakte een aantal zakjes met gedroogde kruiden: lavendel, hop, munt en kamille. Ze vermaalde ze met een vijzel en stopte ze vervolgens in een pot met hete kolen. Er kwam een heerlijk aroma vrij, dat als blauwe rook door mijn kamer vloeide. Buiten op de veranda zaten vijf iele mannetjes op een lange bamboebank onder de baobabbomen met vader te praten. Ze droegen lange witte jurken. Ik lag op mijn bed en moeder nam plaats naast me op een houten stoel. Vader schonk uit een kalebas palmwijn in voor de mannen. Ze begonnen te drinken. Vader nam trekjes van zijn pijp terwijl hij heen en weer slingerde in zijn hangmat. Ik hoorde hem de mannen met een zachte, zangerige stem toespreken. Hij deed dat zonder zijn pijp uit zijn mond te halen: ‘Raad van ouden, van harte welkom.’ Zijn woorden klonken gesmoord, maar de stilte van de nacht zorgde ervoor dat hij duidelijk te volgen was.

Over de auteur

Babah Tarawally is schrijver en journalist. Tijdens zijn zevenjarige asielprocedure publiceerde hij De god met de blauwe ogen (2010). In 2016 verscheen De verloren hand.