Nieuw: Feminisme voor mannen en andere wezens

Vanaf vandaag is Feminisme voor mannen en andere wezens van Frank Meester verkrijgbaar in de (online) boekhandel! In zijn nieuwe boek legt Frank Meester aan mannen (maar ook aan andere wezens) uit wat het feminisme voor hen betekent.

In zijn nieuwe boek legt Frank Meester aan mannen (maar ook aan andere wezens) uit wat het feminisme voor hen betekent. Wat vinden de belangrijkste feministen en wat zeggen zij eigenlijk tegen mannen? Moet de man zichzelf opnieuw uitvinden? En wat moet hij eigenlijk doen met gedrag en voorkeuren die nu opeens als fout mannelijk gelden (maar waar de man in kwestie wel aan gehecht is)?

Serieus en luchtig gidst Meester de lezer langs de belangrijkste ideeën uit het feminisme. Hij houdt de lezer een spiegel voor en laat ook zien hoe de wereld eruit zou zien als we de kritiek van het feminisme als gehele samenleving ter harte nemen.

Lees alvast een fragment

Dat alles wat ik goed en mooi vind door witte mannen is gemaakt, begint pas de laatste tijd echt tot me door te dringen. Ik hou blijkbaar heel erg van witte mannen in wittemannenpakken, met wittemannenhoeden, in wittemannengebouwen van wittemannensteden in een wittemannenwereld. Ik kan moeilijk ontkennen dat ik gewoon gehecht ben aan het heteronormatieve, patriarchale bolwerk waar ik in leef. Er is misschien één uitzondering, want in die wereld van mij speelt jazzmuziek een belangrijke rol. Al komt de esthetiek van deze musici eigenlijk best overeen: hoeden, mooie pakken, stropdassen en lange jassen, nu alleen meestal gedragen door zwarte mannen, zoals door Charlie Parker en John Coltrane.


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!