Nieuw: Geur

Het boek Geur van Frank Bloem is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Frank Bloem vertelt over hoe parfums gemaakt worden en hoe geur onze herinnering van het dagelijks leven domineert.

Of koop het e-book.

Over het boek

Geur neemt je mee naar de stranden van Texel, de vanilleplantages van Réunion en de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Tegelijk brengt het je dichtbij huis op de bank van je oma of naar een warm zomers dennenbos. Geur is alom aanwezig in ons leven, toch speelt het een verrassend kleine rol in kunst, wetenschap en geschiedenis. Het domineert onze herinneringen maar in ons dagelijks leven vergeten we het waar te nemen.

In dit boek laat geurontwerper en parfumeur Frank Bloem de wonderlijke wereld van geur tot leven komen. Aan de hand van de klassieke opbouw van parfums in basis-, midden- en topnoten beleef je als een parfumeur de wereld om je heen. Bloem laat zien hoe parfums gemaakt worden en geeft inzicht in de verrassende ingrediënten die hierbij komen kijken. Na het lezen van Geur is je wereld rijker en dieper dan ooit.

Lees een fragment

Ik weet niet of het aan mij ligt maar hoe saaier de herinnering, hoe levendiger de geur die eraan verbonden is. Zo kan ik me geurtechnisch weinig herinneren van de vrolijke momenten maar staan de druilerige zaterdagmiddagen, hangend op de bank met het zoveelste stripboek dat ik al kende, me wat betreft de geur ervan helder voor de geest. Misschien is een unhappy childhood a writers goldmine maar a boring childhood is in mijn geval a perfumers goldmine.

Over de auteur

Frank Bloem is kunstenaar gespecialiseerd in geur. Hij maakte een Noordzee-parfum, geeft lezingen en laat zien hoe geur met
alles verbonden is. Geur is zijn debuut.


 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!