Het boek Goed zoals je bent van Frederike Mewe is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Mewe vertelt welke psychologische processen achter een negatief zelfbeeld schuilgaan.
Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In ‘Goed zoals je bent’ toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.
Zolang je je eigenwaarde blijft zoeken in de omgeving, is het lastig om gezonde relaties op te bouwen. Je blijft dit tegenkomen in liefdesrelaties, maar ook in relaties met andere mensen in je omgeving. Vriendinnen, collega’s, familieleden. Bij een gepreoccupeerde hechtingsstijl is het vooral van belang om te werken aan je zelfbeeld. Vaak is iemand met een negatief zelfbeeld streng voor zichzelf. Hij of zij straft zichzelf steeds met negatieve gedachten. De Innerlijke criticus is actief. Misschien is jouw gedrag niet zo extreem als dat van Reza in Ik ook van jou, maar herken je wel dat je streng voor jezelf bent en vaak kritiek. Waarom zijn we toch zo streng voor onszelf? Als je je in dit beeld herkent, mag je leren om jezelf positiever te gaan zien en milder voor jezelf te worden. Daarover gaat dit boek.
Frederike Mewe (Haarlem) studeerde Klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een eigen praktijk, gevestigd in Haarlem. Goed zoals je bent is haar eerste boek.