Nieuw: Handboek voor moeilijke tijden

Vanaf vandaag is Handboek voor moeilijke tijden van Gelong Thubten beschikbaar in de (online) boekhandel!

Over het boek

In Handboek voor moeilijke tijden nodigt Thubten ons uit om uitdagingen te omarmen. Hij toont aan dat angst en weerstand geen obstakels zijn, maar eerder kansen voor transformatie. Met praktische mindfulness-oefeningen en meditaties begeleidt Thubten ons om los te breken van angst, onze innerlijke kracht aan te boren en het doel van pijn te begrijpen. Zo vinden we een weg naar vriendelijkheid, blijvend geluk en veerkracht.

Of bestel het e-book 

Over de auteur

Gelong Thubten is een wereldberoemde boeddhistische monnik en meditatieleraar. Bij Uitgeverij Ten Have verscheen eerder de internationale bestseller Word gelukkig als een boeddhistische monnik. 

Lees hier alvast een fragment uit het boek

We hebben handleidingen vol instructies voor heel veel dingen in het leven, maar voor de moeilijke momenten in ons leven zijn vaak geen adviezen en meestal weten we dan nauwelijks wat we moeten doen. Ons grootste verlangen is om zo snel mogelijk aan de pijn te ontsnappen, om al snel te ontdekken dat onze problemen alleen maar groter worden als we voor onze gevoelens op de loop gaan. Mijn eerste boek heette Word gelukkig als een boeddhistische monnik. Toen ik dit af had, besloot ik te schrijven over hoe we met problemen kunnen omgaan – waarop mijn uitgever gekscherend met een titel kwam, ‘Word zo ongelukkig als een boedhistische monnik’. Ik wilde onderzoeken hoe een rijker, blijvender geluk kan ontstaan uit de transformatie van lijden, en waarom ons ongelukkig zijn de vruchtbaarste grond is voor de cultivering van innerlijke kracht, veerkracht en mededogen. Wij mensen hebben raketten gebouwd waarmee we naar de maan gaan en sturen nu ook telescopen buiten ons eigen zonnestelsel, maar kunnen maar moeilijk omgaan met wat zich in ons eigen hoofd en hart afspeelt. Het lijkt erop dat we ons wel naar buiten toe maar niet naar binnen toe ontwikkeld hebben, we kijken wel naar buiten, maar niet naar binnen. We zoeken geluk, maar begrijpen nauwelijks dat we onze geest zullen moeten transformeren om het te vinden. We willen lijden vermijden, maar beseffen zelden dat een verandering in ons denken de oplossing is. De boodschap van dit boek is dat moeilijke tijden goede mogelijkheden bieden – als we weten hoe we ermee om moeten gaan.