Nieuw: Het goede leven

Het goede leven van Marc Schulz en Robert Waldinger is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Dit werk bevat de onderzoeksresultaten van de Harvard Study of Adult Development, het langstlopende onderzoek ter wereld over de vraag waarom sommige mensen langer leven dan anderen.

Of koop het e-book.

Over het boek

het boek bevat de onderzoeksresultaten van de Harvard Study of Adult Development, het langstlopende onderzoek ter wereld over de vraag waarom sommige mensen langer leven dan anderen. Het resultaat is een herkenbaar, praktisch toepasbaar en prettig leesbaar boek. Waldinger en Schultz laten zien wat goed leven is en leren ons hoe we ons geluk kunnen bevorderen. Het geheim zit hem in het geluk dat wij vinden in onze sociale relaties. Geluk staat niet gelijk aan succes of hoeveel geld wij hebben, maar is voor iedereen toegankelijk.

Lees een fragment

In de loop van de tijd ontwikkelen we het subtiele maar moeilijk van ons af te schudden gevoel dat ons alles hier en nu plaatsvindt, en dat de dingen die we nodig hebben om een goed leven te kunnen leiden ergens anders te vinden zijn, of in de toekomst liggen. Altijd net buiten bereik.

Als je door deze bril naar het bestaan kijkt, is het maar al te gemakkelijk om te denken dat het goede leven niet echt bestaat, of dat het alleen maar voor andere mensen is weggelegd. Ons eigen leven komt immers zelden overeen met het beeld dat we in ons hoofd hebben gecreëerd van hoe een goed leven eruit zou moeten zien. Ons eigen leven is altijd te rommelig, te ingewikkeld, om goed te zijn.

Over de auteurs

Robert Waldinger en Marc Schultz zijn beiden hoogleraar psychiatrie aan Harvard University. Samen geven zij leiding aan de Harvard Study of Adult Development, dat met een looptijd van 80 jaar, het langstlopende onderzoek naar menselijk geluk is.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!