Nieuw: Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven

Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven is vanaf vandaag beschikbaar in de (online-) boekhandels. Het boek neemt je mee op reis op zoek naar spiritualiteit, en laat je – vol humor en zelfspot – zien hoe divers en uiteenlopend verschillende spirituele stromingen kunnen zijn.

Of bestel het e-book

Over het boek

De Canadese journalist Anne Bokma neemt in Het jaar waarin ik spiritueel probeerde te leven een jaar lang iedere maand een andere spirituele richting onder de loep. Zo probeert ze te mediteren met Headspace, doet ze aan yoga met geiten, gaat ze bosbaden, kiest ze alvast een doodskist uit en probeert ze magic mushrooms. Bokma plaatst haar nieuwe spirituele ervaringen in haar persoonlijke levensgeschiedenis. Het resultaat is een boek met een warme vertelstem, geschreven met veel zelfspot en de nodige humor.

Lees alvast een fragment

Ik maak een boswandeling, maar geen gewone. Ik ben aan het bosbaden – dat is heel bewust wandelen, en heel langzaam: ongeveer een halve kilometer in drie uur tijd. Een bosbad bevordert je welzijn omdat je je echt met de natuur verbindt. Je hoeft je kleren niet uit te trekken voor deze onderdompeling, en het tempo ligt laag. Het is meer kuieren dan marcheren. Je hoeft je FitBit niet om te doen dus. Ben Porchuk, een van de eerste gecertificeerde natuurtherapeuten in Canada, begeleidt ons groepje van vier. Hij vertelt ons dat we ook met bomen gaan praten, dat is ‘deel van de ervaring’. Hij wil dat we ons niet alleen aan de boom voorstellen, maar de boom ook een vraag stellen. Ik houd me groot en doe braaf mee, maar in mijn hoofd schreeuwt een stem: awkward! Maar wat blijkt: in het bos weet je maar nooit wie – of wat – je vrienden zijn. ‘We zijn niet meer intiem met de natuurlijke wereld, en dit is een manier om die relatie te herstellen,’ zegt Porchuk. ‘Ik zet alleen de deur voor jullie open; het bos is de echte therapeut.’

Over de auteur

Anne Bokma is een Canadese, met prijzen onderscheiden journalist. Haar wortels liggen in Nederland: haar grootouders emigreerden in de jaren 1950 van Nederland naar Canada.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!