Nieuw: Het onbehagen in de democratie

De herziene editie van Het onbehagen in de democratie van Michael Sandel is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Het onbehagen in de democratie

Het onbehagen in de democratie is een compleet herziene editie van het invloedrijke boek van Michael J. Sandel. Hij constateerde in de jaren 90 al een diepe ontevredenheid in het democratisch bestel en de ongelijkheid tussen rijk en arm. Een kwart eeuw later heeft Sandel zijn visionaire werk geactualiseerd. Hij laat zien hoe de geglobaliseerde economie een samenleving van winnaars en verliezers creëerde, die de voedingsbodem bleek van de giftige politiek van onze tijd.

Over De tirannie van verdienste:

‘De problemen die filosoof Michael J. Sandel aansnijdt in zijn boek zijn complex, maar de boodschap is helder: de elite moet ophouden zich verheven te voelen boven de rest. Want succes is niet altijd een kwestie van verdienste.’ – De Volkskrant

‘Zonder op zijn hurken te gaan zitten, analyseert Sandel haarscherp de enorme kloven in westerse samenlevingen.’ – Trouw (vijf sterren)

 

 

Over Michael Sandel

Michael J. Sandel (1953) is hoogleraar politieke wetenschappen aan Harvard University. Wekelijks worden zijn spectaculaire colleges over rechtbaardigheid door meer dan 1000 studenten bezocht.

www.justiceharvard.org

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!