Nieuw: Hoe dan wel

Het boek Hoe dan wel van Johannes van den Akker en Suzan Doodeman is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. In Hoe dan wel delen zij persoonlijke verhalen van hoe zij idealisme vertaalden naar actie.

Of koop het e-book.

Over het boek

Je loopt al een tijd rond met een idee, een plannetje – hoe vaag ook – om de wereld te verbeteren. Je wilt iets gaan doen met dat idee, jouw ideaal. Hoe dan? De problemen zijn soms zo groot dat ze je kunnen lamslaan.

Suzan Doodeman en Johannes van den Akker, twee pragmatische idealisten uit Amsterdam, besloten niet langer weg te kijken en iets te gaan doen.

In Hoe dan wel delen zij persoonlijke verhalen van hoe zij idealisme vertaalden naar actie, bijvoorbeeld bij het ophalen van vluchtelingen op Lesbos of het opzetten van hun onderneming. Hun boodschap? Het kan wel! Ze delen slimme ideeën en handige tips om te zorgen dat je echt aan de slag gaat.

Lees een fragment

Wel zijn we ervan overtuigd dat de wil om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, leidt tot meer verandering – of impact – aan alle kanten. Het is geen oefenplek, het is echt. De organisatie leert er zo het meeste van, en de trainee ook. We spoorden ze aan in hun organisatie een voorbeeld te creëren van hoe het anders kon. We legden de nadruk op beweging, iets dóén; laat iets zien van datgene wat je voor ogen hebt. En dat experiment moet al iets goeds zijn in zichzelf. Het hoeft geen succes te zijn, maar dan wel een gerichte mislukking, zodat je weet waaraan het ligt.

Over de auteurs

Suzan Doodeman en Johannes van den Akker zijn bevlogen sociaal ondernemers. Met hun firma ‘Hoe Dan Wel’ ondersteunen ze mensen en organisaties om hun idealen te verwezenlijken. Ze verwierven nationale bekendheid met ‘We Gaan Ze Halen’, een actie om vluchtelingen uit Lesbos naar Nederland te brengen.


 

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!