Nieuw: Innerlijke vrijheid

Vanaf vandaag is Innerlijke vrijheid beschikbaar van Thich Nhat Hanh.

Over het boek 

Vaak hebben we de neiging om verdriet te vermijden en afleiding te zoeken. Maar juist door pijn onder ogen te zien, kunnen we onszelf ervan bevrijden. In Innerlijke vrijheid onthult Thich Nhat Hanh waardevolle manieren om pijn te omarmen zonder erdoor overweldigd te worden. Hij biedt inspirerende oefeningen die ons leren om negatieve emoties te doorgronden en meer vreugde in ons leven te ervaren. Door bewuste stilte, mindful ademhalen en diepe concentratie te beoefenen, begrijpen en kalmeren we ons lijden, waardoor er ruimte ontstaat voor vreugde en helderheid van geest. Zo kunnen we weer lichtheid in ons leven voelen.

Of bestel het e-book 

Over de auteur

Thich Nhat Hanh – monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist – in 1926 geboren en in 2022 overleden in Vi­etnam, organiseerde direct na het uitbreken van de oorlog een van de grotere geweldloze verzetsbewegingen van deze tijd, gebaseerd op de principes van Ghandi. Hij werd door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede en woonde ruim twintig jaar in ballingschap in Frankrijk, waar hij het meditatiecentrum `Plum Village’ oprichtte.

Lees alvast een fragment 

De grootste kwaal van onze moderne beschaving is dat we niet weten hoe we met het lijden in onszelf om moeten gaan en dit proberen te bedekken door eindeloos te consumeren. Winkeliers verkopen een overvloed aan traditionele en nieu­we apparaten die ons moeten helpen om het lijden in onszelf te verdoezelen. Maar zolang we ons lijden niet onder ogen zien, kunnen we niet aanwezig zijn en zijn we niet beschik­baar voor het leven, waardoor geluk ons blijft ontglippen.

Er zijn veel mensen die heel erg lijden en niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Bij veel mensen begint dit al op heel jonge leeftijd. Waarom leren jonge kinderen op school niet hoe ze met lijden moeten omgaan? Als een leerling heel ongelukkig is, kan hij zich niet concentreren en dus niets le­ren. Ons eigen lijden beïnvloedt anderen. Hoe meer we leren over de kunst van het goed omgaan met lijden, hoe minder leed er in de wereld zal zijn.