Nieuw: Introvert

Het boek Introvert van Mart Olsen Laney is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Het is een boek boordevol tips voor mensen die introvert zijn.


Of bestel het e-book.

Over het boek

Introvert van Marti Olson Laney is een boek boordevol tips voor mensen die introvert zijn. Onderwerpen zoals beroepskeuze, communicatie en relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue. Ook voor ouders, partners, leidinggevenden en hulpverleners is hier veel bruikbare informatie te vinden. Laney brengt de kracht van de introverte persoonlijkheid zeer overtuigend naar voren.

Lees alvast een fragment

Introversie is in wezen een soort temperament. Het is niet hetzelfde als verlegen of teruggetrokken zijn en het is ook geen ziekte. Het is ook niet iets wat je kunt veranderen. Maar je kunt wel leren ermee om te gaan, in plaats van ertegen in te gaan. Het sterkste, meest onderscheidende kenmerk van introverten is hun energiebron. Introverten putten energie uit hun innerlijke wereld van ideeën, emoties en indrukken. Ze slaan energie op. Ze kunnen gemakkelijk overprikkeld raken door de buitenwereld, en het ongemakkelijke gevoel hebben dat er ‘te veel van alles’ is. Hierdoor voelen ze zich geïrriteerd of juist murw geslagen. Hoe dan ook moeten ze grenzen stellen aan hun sociale contacten, zodat ze niet overweldigd raken door indrukken. Maar tegenover de tijd die ze alleen zijn, moeten introverten ook tijd stellen die ze in de buitenwereld doorbrengen. Ze lopen anders de kans om hun perspectief of aansluiting op zaken te verliezen. Introverte mensen die hun energie evenwichtig weten aan te wenden, beschikken over doorzettingsvermogen en zijn in staat om onafhankelijk te denken, zeer geconcentreerd bezig te zijn en creatief werk te verrichten.

Over de auteur

Marti Olsen Laney is psycholoog en familie- en huwelijkstherapeut. Ook is zij zelf introvert.