Nieuw: Moeder van 40.000 kinderen van Vanessa Umboh

Vanaf vandaag is Moeder van 40.000 kinderen beschikbaar in de boekhandel! Het boek vertelt ten diepste hoe moeilijk het is om echt iets te veranderen in de samenleving, maar dat dat geen reden is om helemaal niets te doen. Vanessa’s verhaal biedt lessen voor mensen die willen leven voor hun idealen.

Over het boek Moeder van 40.000 kinderen

Vanessa Umboh komt op voor de 40.000 kinderen in Rotterdam die in armoede leven. Met haar stichting Stem zonder Gezicht zet ze deze grootschalige armoede op de politieke agenda en organiseert ze veel activiteiten. Langzaamaan lukt het haar de kinderen via alle mogelijke routes weer terug te brengen in het hart van de samenleving.

Maar dan stort ze in en raakt ze depressief. Vanessa’s eigen idealisme heeft haar opgebrand en haar missie gaat in vlammen op. Na een lang louteringsproces blikt ze met journalist Jasper van den Bovenkamp terug. Umboh laat zien hoe armoede tot in elke vezel van het bestaan doordringt. Ondertussen levert ze ongezouten kritiek op het systeem. Maar bovenal geeft ze de mens in armoede een gezicht dat recht aangekeken kan worden.

Over de auteurs

Jasper van den Bovenkamp (1987) is freelance journalist en schrijver. Hij was hoofdredacteur van opinieblad De Nieuwe Koers.

Vanessa Umboh (1978) is oprichter van stichting Stem zonder Gezicht, zij vormt een stem voor de vele kinderen in Rotterdam die opgroeien in armoede.


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!