Nieuw: Ren je zen van Vanessa Goddard

Vanaf vandaag is Ren je zen van Vanessa Goddard beschikbaar! Wat is de reden dat jij hardloopt? En wat doet hardlopen met je? De auteur laat zien dat hardlopen ook een rustmoment kan zijn.


Of bestel het e-book

Over het boek

Vanessa Goddard verbindt in Ren je zen zenmeditatie met de kunst van het hardlopen. Hardlopen is de manier om even alle stress te vergeten en tot rust te komen. Maar vaak zit je hoofd nog vol met plannen, gedachten, zorgen. Hoe maak je van hardlopen, of een andere vorm van beweging, je ultieme rustmoment? Geschreven met veel humor, voor zowel de beginners als de gevorderden. Met 14 praktische hardloopoefeningen.

Lees alvast een fragment

Laten we het onderwerp van hardlopen eens onderzoeken via een eenvoudige vraag: Waarom? Waarom loop je hard? Of, als je nog niet bent begonnen, waarom zou je dat willen? Neem bij het beantwoorden van deze vraag de tijd om te reflecteren en wees zo eerlijk en weloverwogen als je kunt. Misschien is je antwoord dat je ouder wordt en graag fit wilt blijven. Een verstandig doel. De meesten van ons willen graag op hogere leeftijd in vorm blijven. In elk geval denken we niet: ik hoop dat mijn lichaam het begeeft. Maar als je kunt vertragen en er wat langer bij stilstaat, zul je wellicht inzien dat ‘in vorm blijven’ eigenlijk een vage reden is om hard te lopen — om niet te zeggen een onpraktische reden. In wat voor vorm wil je blijven? De vorm die je op je achttiende had toen je in topvorm was? De vorm die je had op je dertigste? Op je vijftigste? Of is het eigenlijk de vorm die je nooit had maar altijd hebt gewild?

‘In vorm blijven’ is natuurlijk maar een uitdrukking. Maar woorden creëren en reflecteren onze zienswijze en deze woorden weerspiegelen ons sterke verlangen om de dingen bij het oude te laten. We houden niet van verandering en dit geldt met name voor ons lichaam. Het probleem is dat niets voor altijd in vorm blijft — gebouwen niet, bergen niet, oceanen niet en wij al helemaal niet.

Over de auteur

Vanessa Goddard is een zenleraar en hardloopcoach uit New York. Ren je zen is haar eerste boek.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!