Nieuw: Switchcraft

Het boek Switchcraft van Elaine Fox is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Het boek toont hoe we kunnen omgaan met onzekerheid en veranderingen.


Of bestel het e-book.

Over het boek

Elaine Fox is een vooraanstaande academicus en hoogleraar Neurowetenschap in Oxford. Haar boek Switchcraft, gebaseerd op 25 jaar wetenschappelijk onderzoek, toont hoe we kunnen omgaan met onzekerheid en veranderingen, waarom dit zo belangrijk is en hoe we dit vermogen kunnen trainen in ons dagelijks leven. Door middel van persoonlijke verhalen, praktijkvoorbeelden, beproefde vragenlijsten en interactieve oefeningen, leer je hoe je:

  • Nutteloze zorgen en negatieve denkpatronen stopt
  • Jouw waarden en overtuigingen beoordeelt
  • Op je interne signalen en intuïtie leert vertrouwen
  • Jouw perspectief verandert en een nieuwe benadering voor een probleem vindt
  • Emoties begrijpt en reguleert.

Zodat je uiteindelijk een mindset ontwikkelt, die je helpt om te gaan met verandering en onzekerheid. Elaine Fox laat je zien hoe je uit een starre denkwijze kunt breken om vervulling, nieuwsgierigheid en levensvreugde vindt.

Lees alvast een fragment

Je moet altijd keuzes maken in het leven, en die zijn zelden ‘goed’ of ‘fout’. In welke situatie je je ook bevindt, je hebt vrijwel altijd vele opties die het moeilijk kunnen maken om een keuze te maken. Deze natuurlijke onzekerheid hoort bij het leven. Zelfs als je erop terugkijkt kun je er nooit echt zeker van zijn dat je de juiste beslissing hebt genomen. Je kunt bijvoorbeeld dankbaar zijn dat je met je partner bent getrouwd omdat je zulke geweldige kinderen en een gelukkig leven hebt. Maar als je met dat andere meisje of die andere man was getrouwd, had je misschien wel net zulke geweldige kinderen gehad en was je misschien nog gelukkiger geweest. Dat zul je nooit weten. En dat ‘niet weten’ kan heel bevrijdend zijn. Of het nu gaat om je carrière of om beslissingen in je privéleven, er zijn altijd een heleboel wegen waaruit je kunt kiezen en er is zelden één overduidelijk ‘juiste’ keuze, zelfs niet als je erop terugkijkt.

Over de auteur

Elaine Fox is hoogleraar Neurowetenschap aan de Universiteit van Oxford. Switchcraft is haar eerste boek.