Nieuw: Wat wij willen

Het boek Wat wij willen van Charlotte Fox Weber is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Het boek is een verkenning van de 12 belangrijkste psychologische behoeften.


Of bestel het e-book.

Over het boek

Vaak krijgen we niet wat we willen. Nog vaker weten we niet eens wat we willen. Dit boek is een verkenning van de 12 belangrijkste psychologische behoeften, zoals liefde, controle en veiligheid, die we allemaal delen.

Wat wij willen moedigt ons aan om onze verlangens en die van anderen te leren kennen en te accepteren. Het boek helpt ons te ontdekken wat we voor onszelf en voor elkaar verbergen. Zodat we eindelijk op weg kunnen naar wat we écht willen in dit eenmalige, kostbare leven.

‘Charlotte Fox Weber is een van de belangrijkste mensen van The School of Life’ – Alain de Botton

Lees alvast een fragment

We willen liefhebben en geliefd worden. Dat kan eenvoudig en gemakkelijk zijn maar ook gekmakend en eindeloos ingewikkeld. We zoeken liefde, worstelen met fantasieën. Liefde lijkt onmogelijk, we eisen het op, vrezen het, maken het stuk, weren het af en smachten ernaar. We breken harten, ook die van onszelf. Het leven kan hartverscheurend zijn, maar liefde maakt het mooi. We hebben allemaal liefdesverhalen. Dat zijn de verhalen die je gelooft over liefde. Misschien heb je ze niet per se uitgesproken, maar die verhalen zijn innerlijke scripts over liefde. Vaak zijn die scripts niet af, maar ze vormen wel de liefde die je wenst, de liefde die je je voorstelt, de liefde die je geeft. Je hebt over liefde geleerd door je ervaringen, via je cultuur, van mensen die van je hebben gehouden, je hebben teleurgesteld, afgewezen, onderwezen, gekoesterd. Je leert nog altijd. Zo lang je leeft kun je blijven leren. Je leert over liefde van vreemden, door tegenslagen, van boeken, uit films, door verhalen van anderen, door de natuur. Soms is het liefhebben van anderen hels en soms voelt het als een verlossing. Je kunt iemand zowel liefhebben als haten – ook jezelf.

Over de auteur

Charlotte Fox Weber is hoofd Psychotherapie bij The School of Life Londen. ‘Wat wij willen’ is haar langverwachte eerste boek.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!