Nieuw: Wat zou Simone de Beauvoir doen?

Het boek Wat zou Simone de Beauvoir doen? van Skye Cleary is vanaf vandaag beschikbaar in de (online) boekhandel. Cleary maakt met Wat zou Simone de Beauvoir doen de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

Of koop het e-book.

Over het boek

Simone de Beauvoir was een van de belangrijkste filosofen uit de 20ste eeuw. Ook de afgelopen jaren staat zij opnieuw in de aandacht. Dit boek is een oproep om in de geest van De Beauvoir authentiek te leven.

Skye Cleary leidt ons langs thema’s als vriendschap, romantische liefde, huwelijk, kinderen en de dood. Ze toont hoe De Beauvoir zelf worstelde om haar eigen pad te vinden, in een tijd even chaotisch en verontrustend als de onze. Cleary maakt hiermee de denkbeelden van De Beauvoir relevant voor de 21ste eeuw.

‘Skye Cleary laat De Beauvoir in dit boek tot onze generatie spreken en daagt ons meerdere malen uit om te worden wie we zijn.’ – John Kaag, auteur van Met Nietzsche de bergen in.

Lees een fragment

Authenticiteit is een gedevalueerde munt, afgezwakt tot het punt van betekenisloosheid. Wat ‘gewoon jezelf zijn’ betekent, wordt door iedereen anders ingevuld. Literatuur over leiderschap leert ons hoe we authenticiteit kunnen faken. Het belooft de ‘geheimen’ van authenticiteit te onthullen zodat we promotie kunnen maken op het werk. Oprah Winfrey zegt dat als ze had geweten dat authenticiteit zoveel voordelen gaf, ze er veel eerder aan was begonnen. Brené Brown, bestsellerauteur van De moed van imperfectie definieert authenticiteit als ‘de dagelijkse praktijk van het loslaten van wie we denken dat we zouden moeten zijn en het omarmen van wie we zijn. Het loslaten van wie we zouden moeten zijn klinkt goed, maar hoe weten we wie we zijn? Om blijvend geluk te verzekeren, zouden we ons ware zelf moeten omarmen. Maar wat is ons ware zelf? En hebben we
dat wel?

Over de auteur

Skye Cleary – filosoof, schrijver en spreker – heeft haar leven gewijd aan het populariseren van Simone de Beauvoirs werk. Wat zou Simone de Beauvoir doen? is haar eerste boek in het Nederlands.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!