Nieuw: Zelfdenkboek

Het Zelfdenkboek zelf filosoferen en schrijven over de toekomst van Manon Duintjer en Marlies Visser is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Over het boek

Dit Zelfdenkboek daagt je uit om op een filosofische manier na te denken over de toekomst. Je kunt je eigen antwoorden spiegelen aan de ideeën van bekende denkers, zoals Søren Kierkegaard, Byung-Chul Han, Marjan Slob en Rebecca Solnit, om zo dieper inzicht in jezelf en anderen te krijgen. Het Zelfdenkboek helpt je ontdekken waar je staat in het leven en wat je belangrijk vindt.

Lees een fragment

Dit Zelfdenkboek daagt je uit om op een filosofische manier na te denken over vragen die gaan over de toekomst: zowel over jouw persoonlijke toekomst als over de toekomst van onze samenleving.

Door dezelfde vraag eerst met ‘ja’ en daarna met ‘nee’ te beantwoorden, waarbij je voor beide antwoorden zoveel mogelijk argumenten, overwegingen en voorbeelden bedenkt, ga je vanzelf verder kijken dan je in eerste instantie deed.

Jouw antwoorden worden aangevuld met ideeën van filosofen over dezelfde vraagstukken. Ze mengen zich als het ware in het gesprek en vergroten zo je denkraam. Je kunt dit boek als een dagboek beschouwen waarin je terug kunt lezen waar je staat in de wereld en wat je belangrijk vindt. Tegelijkertijd kan het je op ideeën brengen en je stimuleren om verder te denken en te lezen.

Over de auteurs

Manon Duintjer is schrijver, schrijfdocent en journalist. Samen met Marlies Visser bedacht zij het filosofiespel Nomizo. Het Zelfdenkboek over liefde en vriendschap is de eerste in de reeks Nomizo Zelfdenkboeken.

Marlies Visser is ontwerper, initiator en curator. Samen met Manon Duintjer bedacht zij het filosofiespel Nomizo. Het Zelfdenkboek over liefde en vriendschap is de eerste in de reeks Nomizo Zelfdenkboeken.

______________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!