Nieuw: Zelfdenkboek

Vanaf vandaag is het Zelfdenkboek van Manon Duintjer en Marlies Visser te verkijgen in de (online) boekhandels!

Over het boek

Dit eerste Zelfdenkboek gaat over liefde en vriendschap. Je noteert je antwoorden op filosofische vragen over dit thema in het boek. Daarna kun je je eigen ideeën vergelijken met die van bekende filosofen, om zo dieper inzicht te krijgen.

Duintjer en Visser baseerden het boek op hun succesvolle spel Nomizo. Dit spel daagt mensen uit om zich gezamenlijk te verdiepen in verschillende kanten van filosofische vragen. Met het Zelfdenkboek kan de lezer dit alleen doen.

Lees alvast een fragment

Jaloezie is in zekere zin redelijk, en tegelijk ook niet. Maar misschien gaat het er meer om er hoe dan ook respect voor te hebben, zelfs ontzag, zoals we dat voor een indrukwekkend natuurverschijnsel hebben. Jaloezie doet ons onze afhankelijkheid van de ander beseffen. En bij wie slaat dan niet zo nu en dan de angst om het hart? We kunnen dat hele oververhitte gedoe
(van de ander of onszelf) er wel niet bij willen hebben, maar laat ik het als vraag formuleren: kan iemand ook niet jaloers genoeg zijn? Ik bedoel, hoe belangrijk zijn wij voor een geliefde die nooit jaloers is? Natuurlijk,
vertrouwen is beter, maar is vertrouwen het enige alternatief voor jaloezie? Wat te denken van onverschilligheid? Dat het de ander koud laat? Jaloezie is gericht op ‘het behoud van een goed’. Dat betekent dus dat wij iemands goed zijn, dat wij goed, het beste voor iemand zijn. Wat een eer, wat een uitverkiezing!

Over de auteurs

Manon Duintjer is auteur, schrijfdocent en interviewer. Marlies Visser is ontwerper, curator, illustrator. Samen bedachten zij eerder het succesvolle spel Nomizo.