Nieuw: Zo kan het niet langer

Zo kan het niet langer van Ralien Bekkers is vanaf vandaag verkrijgbaar in de (online) boekhandel! Dit boek is een urgent en activistisch boek dat duidelijk laat zien dat we de klimaatcrisis alleen kunnen oplossen met meer vrouwen aan de macht.

 

Over het boek

We staan op een cruciaal punt in de klimaatcrisis en met het oude, mannelijke leiderschap gaan we het niet redden. Ralien Bekkers put uit haar ervaringen bij internationale organisaties, waaronder de VN, om te laten zien dat er iets grondig mis is met het mannelijke machtsmonopolie.

Maar er is hoop. Steeds meer vrouwen en meisjes leiden de duurzame revolutie en werken aan de broodnodige systeemverandering. Zij wijzen volgens Bekkers de weg naar een houdbaar en vreugdevol leven hier op aarde.

‘Ralien Bekkers is de hoopvolle stem van een nieuwe generatie vrouwen die opkomt voor onze planeet.’

– Marjan Minnesma, oprichter en directeur Urgenda

 

Lees een fragment

Zo kan het niet langer. We kunnen niet op deze manier doorgaan. Als we alles hetzelfde blijven doen, verandert er nooit wat. Grote veranderingen zijn nodig om de klimaatcrisis op te lossen. We staan op een keerpunt. Welke weg kiezen we? De weg vooruit, de weg terug in de tijd, of meteen de afgrond in?
Wat mij betreft doen we het vanaf nu helemaal anders. We hebben daarom meer vrouwen en vooral meer vrouwelijk leiderschap nodig om het tij te keren. Onder ‘vrouwen’ verstaan we iedereen die zich identificeert als vrouw. We volgen de moedige jonge meiden die zich over de hele wereld uitspreken voor een klimaatrevolutie. We luisteren naar vrouwelijke economen die ons de mogelijkheden van een nieuwe economie tonen. We leren van vrouwelijke leiders die de nadruk leggen op samenwerking in plaats van op het individualisme. We kiezen voor een inclusieve en intersectionele benadering van het klimaatprobleem en klimaatoplossingen. We maken ruimte voor nieuwe leiders, die de rijke diversiteit van de samenleving weerspiegelen. We maken korte metten met het ouderwetse old boys network, roepen het fossiele patriarchaat een halt toe en strijden onvermoeibaar voor gelijke (vrouwen)rechten. We durven te vertrouwen op vrouwen, op elkaar, op onszelf.

________________________________________________________________________________________________________________________________

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!