Nu verkrijgbaar: Becky Breinstein – De gifbeker van Socrates

Vandaag verschijnt bij Uitgeverij Ten Have het eerste boek in de kinderfilosofieserie Becky Breinstein van Marc van Dijk en Sander ter Steege: De gifbeker van Socrates.

De gifbeker van socrates

Becky Breinstein is van school gestuurd. Dit heeft iets te maken met:

  • een lelijke visman met baard, die haar ’s nachts een schok heeft gegeven
  • drones en postduiven die geheime boodschappen sturen
  • de gifbeker van de beroemde filosoof Socrates

Becky vindt het prima dat ze niet meer naar school hoeft. Maar ze vindt het verdacht dat haar aartsvijand Isabella Tosti zo blij is. Ze gaat op onderzoek uit, samen met Raymon de Demon (geen hond, maar haar Tasmaanse tijger!).

Becky Breinstein beleeft een spannend avontuur vol humor, vriendschap en vrolijke wijsheid. De gifbeker van Socrates is het eerste deel van een serie waarin Becky haar leven op z’n kop zet met de grootste denkers uit de geschiedenis.

Marc van Dijk en Sander ter Steege

Marc van Dijk (1979) is schrijver, journalist en kunstenaar. Hij publiceert regelmatig in Trouw en Filosofie Magazine, en schreef de biografie van Huub Oosterhuis; De paus van Amsterdam. Sander ter Steege (1979) is beeldend kunstenaar en meubelmaker.

Lees een eerste fragment uit De gifbeker van Socrates

Becky Breinstein

De gifbeker van Socrates

Dit eerste deel in de brutale nieuwe reeks laat jonge lezers kennismaken met de ontregelende kracht van filosofie. Dit eerste deel, De gifbeker van Socrates, laat zien wat er gebeurt als je letterlijk de ideeën van de Griekse wijsgeer naleeft. Mensen worden woedend omdat je altijd de waarheid spreekt, boeken worden uit het raam gegooid: het wordt één grote puinhoop.

€15,99

Bestel direct