Psychologie van het uiterlijk van Liesbeth Woertman

Hoe staat het met het lichaamsbeeld van de Nederlanders? Wat zijn de ontwikkelingen van de laatste zeven jaren op het gebied van schoonheidsidealen? Waarom lokt perfectie? Hoe komt het dat we zo met ons uiterlijk bezig zijn? Liesbeth Woertman onderzocht dit en nog meer en schreef Psychologie van het uiterlijk. Het boek is vanaf 11 augustus beschikbaar in de (online) boekhandel! Het is ook beschikbaar als e-book.

Of bestel het e-book

Over het boek

Nooit eerder nam ons lichaam zo’n centrale plaats in bij de beoordeling van onszelf en anderen. Onze samenleving staat in het teken van het perfectioneren van het uiterlijk door gezond te leven, en van technologische mogelijkheden om er jonger en mooier uit te zien. We smeren zalfjes, slikken pillen en laten artsen snijden in ons eigen vlees. Doen we dat echt alleen maar voor onszelf?

Liesbeth Woertman houdt ons een spiegel voor in Psychologie van het uiterlijk. Ze maakt duidelijk dat ons zelfbeeld bestaat bij de gratie van anderen. De beelden uit de media en de mensen om ons heen beïnvloeden ons, ook zonder dat we dat in de gaten hebben. Zonder spiegel, geen zelfbeeld. Woertman kiest in haar boek niet alleen voor de psychologische invalshoek, maar gebruikt ook filosofische, biologische en sociologische inzichten om ons te leren hoe we onze ‘imperfecties’ kunnen omarmen.

Over de auteur

Liesbeth Woertman is hoogleraar psychologie en auteur van diverse boeken en artikelen over lichaamsbeelden, seksualiteit, en de mens als verhaal. Ze is expert op het gebied van lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media en bekend van o.a. het televisieprogramma Sophie in de kreukels. Eerder verscheen Je bent al mooi van de auteur.