Sterker staan met je eigen verhaal van Arjen Barel

Vanaf vandaag is Sterker staan met je eigen verhaal van Arjen Barel beschikbaar in de (online) boekhandel. De auteur ontwikkelde met Sterker staan met je eigen verhaal een simpele methode van storytelling die je op elke gebeurtenis of situatie kunt toepassen.

Of bestel het e-book hier.

Over het boek

Hoe geven we betekenis aan het leven? Zeker op momenten van crisis, zoals een burn-out, het einde van een relatie of het verlies van een baan, is deze vraag cruciaal. Barel helpt hiermee al jarenlang leden van minderheden en mensen met een migratieachtergrond. Zijn methode is daardoor doorleefd en oprecht, er staat écht iets op het spel. Een no-nonsense en eerlijk verhaal over persoonlijke groei.

Lees hier alvast een fragment

Kortgezegd, een goed verhaal heeft een logische structuur. Dat geldt voor een eenvoudig lineair verhaal, maar ook voor verhalen die complexer in elkaar zitten, bijvoorbeeld omdat er meer verhaallijnen in samenkomen of sprake is van meerdere ontwikkelingen. Op het moment dat de logica ontbreekt zijn de verhalen niet te volgen. Dat is even een trend geweest in de jaren zeventig toen schrijvers als Hunter S. Thomas boeken afleverden die eerder een trip waren dan gedegen literair werk – overigens zonder iets te willen afdoen aan deze stroming; ik was er in mijn studentenjaren dol op, misschien juist omdat ik me in diezelfde trip waande. Maar grosso modo waarderen luisteraars en lezers een gestructureerde vertelling vele malen hoger. Aristoteles was zich hiervan al zeer bewust.

Over de auteur

Arjen Barel is directeur van het Storytelling Centre in Amsterdam en werkt o.a. in Palestina, Marokko, Hongarije, Groot-Brittannië, Slovenië en Hongarije.

Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!