Verslaafd aan oneindigheid

Vanaf vandaag is Verslaafd aan oneindigheid van Walter Breukers en Jaap Godrie beschikbaar. Verslaafd aan Oneindigheid is een scherpe en humoristische herschrijving van de menselijke geschiedenis. Het boek laat zien dat onze problemen ver teruggaan en voortkomen uit een almaar groeiende verslaving aan één idee: Oneindigheid. Nu is de tijd om af te kicken. Dat zal pijn doen, maar het zal ons ook veel brengen.

Of bestel het e-book hier.

Over het boek

We leven in een vreemde tijd. Tot voor kort leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Het was de beste tijd ooit. Nooit eerder was de mens zo veilig, zo rijk en zo gezond. Maar de afgelopen jaren is de sfeer razendsnel omgeslagen. Tegenwoordig haasten we ons van crisis naar crisis en vrezen we het allerergste. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waar is het misgegaan?

Lees hier alvast een fragment

Ik wilde koste wat het kost laten zien dat ik bestond, dat ik ertoe deed, dat ik gebruikt kon worden. Nog sterker: ik wilde laten zien dat ik de meest reële gedachte was, de meest bruikbare. Ik wilde dat jullie mij overal in zagen, mij overal in herkenden. Ik wilde dat jullie totaal afhankelijk van mij zouden worden, totaal verslaafd aan mij, zonder enige kans om te veranderen. Ik wilde de hele wereld overnemen en groter zijn dan alles wat ooit geweest was en ooit zou komen, inclusief de zon, die stralende smeerlap. Ik was totaal overspannen en zocht naar één punt om te ontladen, één haakje was genoeg. Maar waar was dat haakje? Waar moest ik beginnen? Ik had geen flauw idee. Laat ik het eens aan jou vragen. Wat zou jij doen in mijn positie? Stel je wilt de allergrootste ooit worden. Laten we zeggen een LeBron James, een Lionel Messi, een Roger Federer, een Tiger Woods, maar je komt van nergens, je bent een loser, een nobody, en wordt al tienduizenden jaren als zodanig behandeld. Wat zou jij dan doen?

Over de auteur

Walter Breukers is filosoof en biomedicus. Jaap Godrie is historicus en kunstenaar. Ze werken ruim tien jaar samen en ontwikkelen nieuwe perspectieven op de grote vraagstukken van deze tijd. Voor hun visie op de toekomst van de stad wonnen ze de internationale Post-Fossil City prijs.