Vrienden worden met je lijf van Lisette Thooft

Vanaf vandaag is Vrienden worden met je lijf  van Lisette Thooft beschikbaar. Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Dit boek helpt met heldere en praktische informatie, simpele oefeningen en boeiende verhalen. Een boek dat je leest voor je plezier, en waar je lijf je dankbaar voor is.

Of bestel het e-book hier.

Over het boek

‘Je hoeft jezelf niet mooi te vinden, maar je moet wel van je lichaam houden.’

Je hoeft niet slank, sportief of sterk te zijn, zelfs niet gezond, maar je moet je wel kunnen ontspannen.’

Je hoeft niet gelukkig te zijn, maar je moet wel kunnen genieten.’

Van je lichaam houden, ontspannen en genieten: dat kan niet zonder pijn en ongemak te accepteren. Geen probleem, want een volwassen mensenhart kan alle pijn van de wereld aan – maar je hebt er wel lichaamsbewustzijn bij nodig. Dat wil zeggen: kunnen en durven voelen wat je voelt, met vriendelijke, warme aandacht.

Van lichaamsbewustzijn word je niet alleen mooier en gezonder, maar ook meer in staat om te genieten van het leven. Het verbetert je immuunsysteem, zorgt dat je begrijpt wat je lichaam wil en geeft je een basaal gevoel van liefde.

Benieuwd naar het boek? Klik hier.

Lees hier alvast een fragment

Je lichaam is net zoiets als je onderbewuste en net zoiets als je innerlijke kind, alleen vangt het wel de ‘echte’ klappen op in de ‘echte’ wereld. Het reageert dan ook gevoelig, soms schuw en vaak onvoorspelbaar, volgens een eigen innerlijke logica. Het kan zelfs reageren op trauma’s en stress op een manier die je last bezorgt. Veel mensen worden dan boos op hun lichaam, ze voelen zich verraden, in de steek gelaten. Maar de vraag is: wie is hier eigenlijk in de steek gelaten? Wie is verraden? Je lichaam staat altijd, altijd in blinde trouw ten dienste van jou, van dit ene leven dat erin geleefd wordt. Je lichaam heeft altijd het beste met je voor, net zoals je innerlijke kind je alleen maar wil helpen en je onderbewuste vóór je is en niet tegen je.

Over de auteur

Lisette Thooft is rebalancer en auteur. Ze schrijft voor o.a. Happinez en De Verwondering.

__

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van nieuwe boeken? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!