Word gelukkig als een boeddhistische monnik van Gelong Thubten

Word gelukkig als een boeddhistische monnik van Gelong Thubten is beschikbaar in de (online) boekhandel!

Over het boek

De Engelse boeddhistische monnik Gelong Thubten schreef Word gelukkig als een boeddhistische monnik een even simpel als diepzinnig boek over hoe meditatie en mindfulness kunnen bijdragen aan duurzaam geluk. Geluk is volgens Thubten een keuze, een knop die je in je geest om

draait. Het heeft niets met magie of geheimzinnig processen te maken, maar is te vinden in die kleine momenten van aandacht. Geluk zit in jezelf en ligt op je te wachten.

Aan de hand van zijn eigen ervaringen en meditatieoefeningen neemt Thubten ons mee in zijn wereld. Met zijn warme inzichten verandert hij onze relatie met onze gedachten en emoties.

Lees alvast een fragment

In 1993 werd ik monnik, ik was toen 21. Niemand, ikzelf al  helemaal niet, had ooit gedacht dat ik in een klooster zou gaan  wonen.

Ik groeide op in het zuiden van Engeland en kreeg een fantastische  opleiding aan de University of Oxford. Ik was muzikant  geweest en op dat moment acteur. Ik woonde in New  York en had een prachtig appartement in Greenwich Village.  Ik heb mijn keuken slechts één keer gebruikt, om pop corn te  maken toen ik een feestje gaf, want ik at altijd ergens in de  stad. Ik had veel geld en veel vrienden. Ik droeg de hipste  kleren en was het middelpunt van ieder feest. Maar ik was  beschadigd. Eigenlijk was ik volkomen de weg kwijt.

Ik leefde een heel wild leven, was verslaafd aan van alles  en nog wat, waardoor ik in een aantal gevaarlijke situaties terecht  ben gekomen, die me het leven hadden kunnen kosten.  Ik was ambitieus en heel gejaagd, voortdurend op zoek naar  iets nieuws. Ik was totaal niet gelukkig en aan het opbranden,  zowel lichamelijk als geestelijk. Ik weet nog dat ik voortdurend  bang was voor mijn eigen gedachten en gevoelens en dus  zorgde ik ervoor dat ik nooit alleen was. Zelfs als ik op straat  liep had ik keiharde muziek op mijn koptelefoon, om mijn gedachten  maar niet te hoeven horen en net te doen of ik iemand  anders was. Ik bracht bijna geen nacht alleen door.

Of bestel het e-book

Over de auteur

Gelong Thubten, boeddhistische monnik en meditatieleraar, is altijd gefascineerd geweest door geluk. Hij werkte eerder samen met Ruby Wax aan De mens. Een handleiding.