Manon Duintjer en Marlies Visser

Over Manon Duintjer en Marlies Visser

Manon Duintjer is schrijver, schrijfdocent en journalist. Marlies Visser is ontwerper, initiator en curator. Samen bedachten zij het filosofiespel Nomizo. Het Zelfdenkboek over liefde en vriendschap is de eerste in de reeks Nomizo Zelfdenkboeken


Nomizo

Hoort jaloezie bij liefde? Bestaan er echte helden? Is privacy belangrijker dan veiligheid? Verandert roem je persoonlijkheid? Is een optimist gelukkiger dan een pessimist? Nomizo is een verfrissend filosofiespel dat je ook kunt spelen als je geen filosoof bent. Voor 4 tot 10 spelers, van 4 tot 104.

Zelfdenkboek

Dit eerste Zelfdenkboek gaat over liefde en vriendschap. Je noteert je antwoorden op filosofische vragen over dit thema in het boek. Daarna kun je je eigen idee├źn vergelijken met die van bekende filosofen, om zo dieper inzicht te krijgen.

Duintjer en Visser baseerden het boek op hun succesvolle spel Nomizo. Dit spel daagt mensen uit om zich gezamenlijk te verdiepen in verschillende kanten van filosofische vragen. Met het Zelfdenkboek kan de lezer dit alleen doen.