Sarah Bakewell

Sarah Bakewell is bekend van de bestseller De existentialisten en schreef eerder een boek over De Montaigne. In juli 2024 verschijnt de heruitgave van haar boek Hoe te leven bij Ten Have.

Sarah Bakewell

Hoe te leven

Hoe te leven is een eigentijdse gids geïnspireerd door het wereldberoemde boek De essays van Michel de Montaigne. Na een persoonlijke crisis trok Montaigne zich terug om te schrijven over liefde, vriendschap en alledaagse zaken. Bakewell creëert, in de geest van Montaigne, een onorthodoxe biografie en verkent zijn antwoorden zonder pasklare adviezen te geven. Bakewell slaat een burg tussen het heden en verleden en laat zien hoe tijdloos deze buitengewone filosoof is.

Hoe te leven verschijnt op 18 juli 2024.

De existentialisten

De existentialisten van Sarah Bakewell vertelt het bewogen verhaal van een invloedrijke generatie denkers, waaronder Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre en Raymond Aron. Zij speelden een cruciale rol in het verzet tijdens WO II en in emancipatiebewegingen van onder anderen feministen, antikolonialisten en studenten.

Schijnbaar moeiteloos schakelt Sarah Bakewell tussen hun gepassioneerde levens en geëngageerde ideeën. Bakewell gaat op zoek naar wat de existentialisten ons te bieden hebben in een tijd waarin vrijheid en mensenrechten weer onder druk staan. Deze pageturner brengt perfecte mix van biografieën en ideeën.

De humanisten

Sarah Bakewell schetst de fascinerende geschiedenis van het humanisme: het verhaal van mensen die zelf wilden denken, los van traditie en georganiseerde religie. Deze vrijdenkers maakten het wereldbeeld dat in het Westen nog steeds het onze is en deden baanbrekende ontdekkingen in wetenschap, filosofie, literatuur en beeldende kunst.

Bakewell onderzoekt wat humanisme is en hoe het door de geschiedenis heen tot bloei is gekomen ondanks tegenstand van fanatici, mystici, tirannen en cultuurpessimisten.


De media

'Hoe te leven is een voortreffelijke introductie tot de meester en laat de lezers meteen naar de essays zelf haasten.' – The Guardian over Hoe te leven

'Bakewells boek is een mengsel van filosofie en biografie van de hoofdrolspelers van het existentialisme, van anekdoten en inzichten, van persoonlijke herinneringen en cultuurgeschiedenis.'
- Vrij Nederland over De existentialisten

'Bakewell is erudiet en kent haar onderwerp door en door. Ze slaagt erin haar rode draden – ‘een onderzoekende houding’, ‘onderlinge sympathie tussen mensen’ en ‘afkeer van oorlog’ – te illustreren op basis van de afzonderlijke schrijvers.’ – Trouw over De humanisten

'Een boek vol grote en gedurfde ideeën, Bakewell is breeddenkend, geestig en medelevend.'
- Wall Street Journal over De humanisten

'De existentialisten voert ons terug naar de tijd dat filosofen en de filosofie zelf sexy, glamoureus en extravagant waren... Een teder, scherpzinnig en eerlijk boek.' - Daily Paragraph over De existentialisten

Insert Image

'Indrukwekkend hoe filosofische overpeinzingen worden verbonden met levendige anekdotes.' 
- The New York Times over De humanisten


Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Insert Image
Insert Image