De meivakantie biedt een uitgelezen kans om even op adem te komen – en wat is er dan fijner dan een goed boek erbij te pakken? Of je nu thuisblijft of eropuit trekt, het is een mooi moment om nieuwe verhalen te ontdekken. Een toegankelijke manier om te bepalen welk boek bij je past, is door korte fragmenten of inkijkexemplaren te lezen. Zo krijg je snel een indruk van de toon, inhoud en stijl – en wie weet vindt je precies dat ene boek dat blijft hangen.
Bekijk hieronder een aantal van onze mooie uitgaven en hun inkijkexemplaren.
In dit scherpzinnige en tegendraadse filosofieboek onderzoekt Martijn Meijer de schijnbaar alomtegenwoordige obsessie met genot. Meijer onthult hoe onze samenleving doordrenkt is met gefabriceerde voorstellingen van plezier en extase.
Maar onder die façade van overvloedig genot schuilt een diepgaande vraag: is het ware genot werkelijk zo gemakkelijk bereikbaar? Waarom blijven onze verlangens anders zo vaak onbevredigd? Meijer betwist dat we in een hedonistisch tijdperk leven en nodigt de lezer uit om de waarheid achter de schijn te ontdekken.
Dit boek is voor iedereen die ’s avonds moe op de bank ploft en grijpt naar een zak chips. Je wil wel meer met je leven doen, maar je hebt er gewoonweg de energie niet voor. Je bent al blij dat je de dag overleefd hebt: je doet het nodige en nog iets meer.
Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Door de combinatie van levenslessen, inspirerende verhalen, leuke opdrachten en gezonde recepten zet je kleine stappen op weg naar een leven met meer energie. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!
In Bluf jezelf door het leven: Over waarheid en andere leugens verkent Frank Meester op een speelse en toegankelijke manier de rol van liegen in het dagelijks leven.
Hij betoogt dat kleine leugens een fundamenteel patroon van het leven zijn; hoewel we vaak niet weten wat ons te wachten staat, moeten we toch doen alsof we de uitdagingen aankunnen. Dit principe van bluffen is volgens hem essentieel voor het functioneren van samenlevingen, organisaties en vriendengroepen.
In 1983, toen hij dacht dat het Oostblok nog duizenden jaren zou standhouden, publiceerde de uitgeweken Tsjech en literaire grootheid Milan Kundera een korte tekst die de hele wereld rondging, vertaald in tientallen talen.
Een gekidnapt Westen zette Midden-Europa in één klap op de kaart als een samenstel van kleine naties waar de Europese eenheid-door-diversiteit haar hoogtepunt bereikt: cultureel behorend bij het Westen, politiek opgeslokt door een vraatzuchtige grote natie (Rusland) die naar eenvormigheid streeft. Veertig jaar later is Kundera’s tekst weer extra actueel, zowel door de Russische inval in Oekraïne als door de hoofdvraag: wordt de Europese cultuur bedreigd?
Hoe kan filosofie ons helpen in een tijd waarin zowel maatschappelijke als persoonlijke problemen alleen maar groter lijken te worden? Door alles te bevragen!
In Leer denken als een filosoof presenteert Baggini twaalf fundamentele principes voor een meer humane, evenwichtige en rationele benadering van het denken. Van het in twijfel trekken van alles, ook onze eigen vragen, tot het vasthouden aan feiten en het streven naar zelfstandig denken, zonder eenzelvig te worden. Met alledaagse voorbeelden daagt Baggini ons uit om onze denkwijze te herzien en laat hij zien hoe deze principes kunnen worden toegepast in ons eigen leven.
Handboek voor moeilijke tijden
Gelong Thubten is een wereldberoemde boeddhistische monnik die Hollywoodsterren meditatielessen geeft en een internationale bestseller schreef met Word gelukkig als een boeddhistische monnik. In zijn nieuwe boek laat hij zien hoe angst en weerstand kansen zijn voor transformatie. Mindfulness-oefeningen en meditatie helpen innerlijke kracht aan te boren, pijn te omarmen en een weg te vinden naar blijvend geluk en veerkracht. ‘Hij illustreert duidelijk waarom we allemaal meditatie en mindfulness in ons leven nodig hebben.’ – Benedict Cumberbatch.
Wil je vaker op de hoogte worden gehouden van interessante boeken, acties en interviews? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!