Arjo Klamer

Arjo Klamer is professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn onderzoek gaat over de waarden van cultuur, waarbij cultuur zowel verwijst naar de kunsten als naar de waarden in een samenleving of organisatie. Een belangrijk resultaat is het belang van de derde sector, de informele sfeer waarin sociale en culturele waarden veelal het best tot hun recht komen.

Een centraal begrip in zijn werk is de conversatie. In zijn eerder werk over retoriek in de economische wetenschap maakte hij reeds gebruik van dit begrip om er op te wijzen dat economen op een specifieke manier met elkaar in gesprek zijn. Een aantal van zijn wetenschappelijke artikelen kunt op deze site vinden. Zie ook de vita. Zijn bijdragen aan opinie pagina's van kranten en tijdschriften alsmede zijn columns vindt u hieronder. Hij neemt actief deel aan een aantal publieke debatten zoals over Europa, de Euro en de universiteit. Hij is lid van de Rotterdamse Raad van cultuur, lid van de Raad van Toezicht van het grafisch lyceum in Rotterdam en lid van het bestuur van verschillende culturele instellingen. 'Momenteel is hij ook decaan van de Academia Vitae, voor mensen die midden in het leven staan. Zie Academia Vitae.

Arjo is geboren in 1953 te Eenrum, Groningen. Zijn vader was radiopastor. Van 1977 tot 1994 studeerde en doceerde hij economie aan verschillende universiteiten in de VS. Nu woont hij met zijn vrouw en vier kinderen in Hilversum.

Bron: http://www.klamer.nl/bio.php

Terug naar boven