Kees Kok

Kees Kok

Cornelis Kok (1948) deed Gymnasium-α aan het kleinseminarie Hageveld in Heemstede en studeerde daarna theologie aan de toenmalige Katholieke Theologische Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studie was hij twee jaar dirigent van het jongerenkoor van de Martelaren van Gorcum in Amsterdam en tien jaar van het koor van de Lucaskerk in Amsterdam-Osdorp. In 1980 studeerde hij af op 'Liturgie tussen wal en schip. Over de officieel-kerkelijke liturgievernieuwing na Vaticanum II'. Direct daarna kwam hij in dienst bij Stichting Leerhuis & Liturgie, eerst als studiesecretaris, vanaf 2002 als directeur.

Sindsdien heeft hij talloze lieddagen en liturgische workshops georganiseerd - tussen 1980 en 2007 circa honderddertig – in Nederland en Duitstalige landen. In samenwerking met Birgitta Kasper-Heuermann en Annette Rothenberg-Joerges werkt hij aan de Duitse vertaling van het repertoire van de Amsterdamse Studentenekklesia. Kees Kok is lid van het liturgisch team van de Studentenekklesia en was tot 1995 redacteur van Werkschrift en sindsdien van Roodkoper en de Maandbrief voor Leerhuis & Liturgie.

In deze periodieken verschenen artikelen van zijn hand over theologie en theologen (onder anderen Eugen Drewermann en Harry Kuitert), liturgie en kerkmuziek, recente kerkgeschiedenis, de islam en uiteenlopende politieke onderwerpen. Daarnaast schreef hij drie boeken: 'De vleugels van een lied. Over de liturgische poëzie van Huub Oosterhuis', Ambo, Baarn 1990; 'Licht dat aanblijft', Kok, Kampen 1990 en De kunst van de liturgie, Gooi & Sticht, Kampen 2004. Kees Kok is getrouwd en heeft drie volwassen zoons.

Bron Stichting Leerhuis & Liturgie

Terug naar boven